Oyonix

Een Liebherr WTes 5872 bij Cavepromotor

De Liebherr WTes 5872 is de droom van elke wijnliefhebber met een A energielabel. Niet alleen de edelstalen behuizing, maar ook de afwerking maakt deze wijnkast tot het absolute vlagschip van Liebherr in het wijnkasten gamma. Dit is niet verwonderlijk met drie onafhankelijk van elkaar bedienbare compartimenten. Binnen deze compartimenten is de binnenkomende lucht gefilterd en als de schadelijke UV-stralen door het speciale glas in de deur. Is de luchtvochtigheidsgraad te laag, dan moet je gaan ventileren. Hierdoor gaat de luchtvochtigheidsgraad in de kast met 10% tot 20% omhoog. Zou dit nog te laag zijn, dan moeten je gaan werken met lavasteentjes.

De praktijk:
Om de luchtvochtigheidsgraad te kunnen meten heb je een hygrometer nodig. Deze wordt helaas niet meegeleverd bij de wijnkast. Er is in Nederland maar één wijnkastspecialist met roots in de wijnwereld en deze levert een digitale hygrometer mee bij de wijnkast. Tevens krijgt u bij de aanschaf van de wijnkast uitleg over de werking van de hygrometer. Deze is digitaal. Dit is een bewuste keuze, omdat een analoge hygrometer moet worden gekalibreerd en na verloop van tijd gaat deze afwijken. De wijnkastspecialist waar iedereen terecht komt is dan ook Cavepromotor.

De wijnkast wordt vaak geplaatst in een omgeving waar mensen wonen. Zeker model als dit wil je in het zicht hebben staan. Al is het maar om te kunnen genieten van de binnenverlichting. Dat de wijnkast in de habitat staat van wijnliefhebbers houdt in dat er ook omgevingstrillingen aanwezig zijn. De compressor van Liebherr apparaten is trillingsvrij gemonteerd, maar de mensen in de directe omgeving produceren trillingen. Deze worden omgevingstrillingen genoemd. Deze ontstaan door het stappen op de vloer waarop de wijnkast staat, maar ook door traplopen, sluiten van deuren en wat te denken van passerend verkeer. Allemaal trillingen die ervoor zorgen dat de moleculen in uw wijn bewegen. Als mens voelt u deze trillingen niet, maar uw wijn ‘oudert’ sneller dan voorzien. Met als gevolg dat deze sneller op dronk is dan voorzien of nooit het gewenste resultaat gaat halen. Kortom, u maakt u wijn te laat open of vindt dat de smaak niet voldoet aan uw verwachting. Een oplossing hiervoor zijn de speciaal ontwikkelde Vibration Reduction Blocks.

Om de lucht die uw wijnkast binnenkomt goed te houden, is het noodzakelijk dat u jaarlijks uw Aktief Koolfilter vervangt. In de praktijk vergeten veel mensen dit. Het wordt wel verteld in de handleiding, maar die wordt vaak niet goed gelezen. Daarom heeft Cavepromotor de Filter Alert Service in het leven geroepen. Dit zorgt ervoor dat u jaarlijks een bericht krijgt wanneer het filter vervangen dient te worden.

Meer informatie: www.cavepromotor.nl

Ref. 1567