Oyonix

Gezond ontspannen met een humidor uit Nederland

 

Gezond ontspannen met een humidor uit Nederland

Als ervaren deskundigen kunnen wij u enkel helpen met gezond leven dankzij uw zoektocht naar ‘humidor Nederland‘. Dit artikel gaat over gezond ontspannen en stress-vrij leven dankzij een nieuwe, onspannen sfeer in de net geopende Cohiba Atmosphere in Antwerpen. Daarnaast laat sigarenexpert Amir zien hoe hij dankzij sigaren en de humidor levensvreugde heeft gevonden welke zijn leven in goede banen leidt.

Onlangs kreeg Antwerpen als eerste West-Europese stad de eer om decor te staan voor de eerste Cohiba Atmosphere. De reden hiervoor is de wilskracht van een Antwerpse ondernemer. De Antwerpenaar afkomstig uit Iran opent binnenkort ook zijn 2e sigarenwinkel in Maastricht. Zijn andere winkel bevindt zich in Antwerpen. Onlangs hadden wij een gesprek met hem over Cuba, cubaanse sigaren en de nieuwe locatie.

Wij hebben de ondernemer voor het eerst ontmoet op een sigarenboot. Het georganiseerde evenement, inmiddels 5 jaar geleden, was een gelegenheid om veel verschillende sigarenrokers te leren kennen. De beste man viel op door zijn flamboante uiterlijk, inclusief rode schoenen. Hij liep destijds de deur plat bij Mike’s Havana House welke later een Casa del Habano werd. Toen deze over te laten stond, twijfelde de Antwerpse horecaondernemer geen seconde. Dit wilde hij verder door zetten! En met succes, de shopmanager Franca bleef en zo bleef de aanwezige kennis van de sigaar aanwezig. Hij reist de gehele wereld over om exclusieve Habanos en sigaren accessoires op te kopen. Met als hoogtepunt de Cohiba humidor tijdens het laatste Habanos festival. Hij is inmiddels goede maatjes met het management van Habanos in Cuba, waar hij regelmatig naar toe vliegt. Zo kreeg hij eerder dit jaar de toelating om in de Club Lange Wapper op de Suikerrui een heuse Cohiba Atmosphere in te richten. Het is een zeer luxueuze lounge waar men 2000 Euro lidgeld per jaar betaald. Daarvoor in ruil krijgt men de gelegenheid om in alle exclusiviteit een Cohiba of andere havanna te roken. Buitenlandse aficionados die passeren mogen wel altijd binnen. Dat is onderdeel van het concept. Na Hong Kong, Beijing, Tokio en Praag. In deze steden heeft hij inspiratie opgedaan voor het concept.

We mochten aanwezig zijn op de openingsavond, waar verschillende ambassadeurs van onder andere Cuba, Panama, Niccaragua en Venezuela hun opwachting maakten. Verder waren er ook enkele sigaren-grootheden als Heinrich Villiger, Antonio del Rios, de grote baas van 5th Avenue, de Duitse importeur van Habanos en Tony Hoevenaars van Cubacigar Benelux aanwezig. Alle aanwezigen kregen een kit met 3 sigaren: de Cohiba Robusto, Cohiba Siglo VI en Maduro Aged 2007. Alle sigaren waren voorzien van het speciale bandje ‘Cohiba Atmosphere’. En het moet gezegd worden, de setting van deze atmosphere kenden we al, maar wat de ondernemer er van gemaakt heeft mag gezien worden. Er zijn vele Cohiba-details en er is natuurlijk een franchise-formule welke gevolgd moet worden, maar naar Cubaanse traditie mag de uitbater zelf zijn accenten leggen.

Het lidgeld is behoorlijk, maar moet natuurlijk ook exclusiviteit waarborgeen. Elk lid mag 1 keer per aar een feestje organiseren in deze lokalen, die normaal verhuurd worden aan 1500 Euro per avond. Ook krijgen de leden speciale prijzen voor de dranken die ze consumeren. De humidor is goed gevuld, maar het is geen sigarenwinkel. Natuurlijk kunnen leden er wel sigaren kopen. Voor een groot aanbod is de Casa del Habanos vlakbij. Deze zaak is een stap hoger qua luxe en bied een ruimte aan waar in stijl gerookt kan worden zonder dat er een shopgebeuren achter zit.

We zijn heel benieuwd hoe groot het succes gaat zijn voor deze onderneming. De rijken worden rijker, de armen armer. Toch blijft voor ons gelden dat de meeste luxueuze omgeving het thuis roken blijft. De omgeving die we zelf kunnen aankleden, onze eigen omgeving met degenen die we uit willen nodigen, een goed gevulde humidor en drankenkast.

Na de Antwerpse ondernemer spraken we sigarenexpert Amir. Hij heeft een obsessie voor de geschiedenis van de Cubaanse sigaar. Habanos sigaren openen deuren tussen mensen. Havana is het tweede thuis van Amir. De sympathieke Canadees is er een graag geziene gast op het jaarlijkse festival Festival del Habano. Tijdens de editie van 2013 werd Partagas The Book/El Libro voorgesteld. De man schreef het boek als eerbetoon aan de geschiedenis van het gerenommeerde Habanos merk. In juni van 2015 verscheen de Duits-Franse editie Partagas Das Buch/Le Livre. De auteur bleef voor ons tijdens het gesprek gehuld in een waas van Cuba.

Hij is op toernee met zijn boek Partagas The Book wanneer we hem mogen ontmoeten in Antwerpen. Geen gillende tienermeisjes in zicht, wel een diver gezelschap aan sigarenrokers dat hem de kleren van het lijf vraagt over Cubaanse sigaren. Na een lange dag praten en signeren in de cigar lounge van de Casa del Habano is het nog lang geen tijd om in te pakken. De auteur jaagt voor door een Partagas D N°4 met een koffie binnen handbereik.

Hij dankt zijn gevoel aan humor en aanstekelijke lach wellicht aan zijn moeders afkomst. Hij mocht van zijn moeder geen rechten gaan studeren. Hij verliet Toronto om ver weg kunstgeschiedenis te gaan studeren. Hij belandde aan de Sordbonne in Parijs. De auteur volgde de raad van zijn vader. ‘Als je niet weet at je wilt, studeer dan wat je interesseert. Volg je passie. De kennis die je er aan ontleent, zal jou volgen. Je kan later beslissen welke weg je op wilt.’ Een zeer goede raad en de auteur waardeert het duwtje in de rug nog altijd enorm. Op 18 jarige leeftijd weten we nog geeneens niet wat we een week later willen gaan doen. Hij koesterde al heel lang een passie voor kunst. De studies kunstgeschiedenis waren veel meer dan scholing. Ze werden een levensles. Alleen wonen in Parijs was dat ook uiteraard. Het ingangsgeld van de jazz club waar we rondhingen was voor ons heel duur. In die prijs was gelukkig wel een drankje inbegrepen. We kozen een glas cognac, waar we de hele avond van sipten vanwege de prijs voor een tweede. Dat was de plek waar hij in aanraking kwam met Cubaanse sigaren uit de humidor. Natuurlijk ook een perfecte pairing, cognac en sigaren. We bedanken de beste man voor zijn tijd en het voorstellen van zijn boek. Hier gaan we de volgende keer een artikel aan wijden. Het is altijd zeer interessant om een verhaal te lezen over Habanos en Partagas sigaren. We hopen dat u net als deze heren begrijpt waarom goed bewaarde sigaren uit uw humidor met een goed glas wijn of ander lekkers bedraagt aan een lang en gelukkig, gezond leven.