Jouw eerste e-sigaret

Je rookt al tig jaren en wil hier eigenlijk vanaf omdat het steeds duidelijker wordt dat een tabak sigaret toch wel erg schadelijk is voor je lichaam. Dan is de e-sigaret een goed alternatief voor je tabak sigaret.

Wat is een e-sigaret

Een e-sigaret is eigenlijk niets anders dan een relatief simpel elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing kan verdampen. Het verdampen van deze nicotine oplossing wordt gedaan zodat de damper de nicotine in zijn bloed krijgt en voorzien wordt in zijn nicotine verslaving.

E-liquid

Deze zogenaamde nicotine oplossing wordt in de damp wereld e-liquid genoemd. E-liquid is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende smaken van tabak, snoep, fruit en alles wat je je maar kunt bedenken. Al deze smaken zijn weer verkrijgbaar in vier verschillende nicotine gehaltes; 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.
Als je voor het eerst e-liquid wil kopen is het belangrijk dat je het juiste nicotine gehalte aanschaft. Iemand die e-liquid koopt die niet het juiste nicotine gehalte bevat zal het dampen niet als prettig ervaren of hier geen voldaan gevoel van krijgen.

Damp je een e-liquid die voor jouw persoonlijk teveel nicotine bevat dan merk je dat al na een aantal teugen. Je gaat een niet prettig gevoel in je keel ervaren, je kan duizelig worden en in het ergste geval als je te lang door dampt kun je misselijk worden of moeten braken. Is een van deze symptomen het geval ga dan een stapje terug in het nicotine gehalte.

Iemand die een e-liquid dampt die te weinig nicotine bevat kan zo lang blijven dampen als hij wil, deze persoon zal nooit een voldaan gevoel krijgen. Als je niet oppast ga je meer dampen dan je voorheen sigaretten gerookt hebt. Als dat het geval is ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte.

Iemand die voor het eerst dampt zal even moeten uit testen aan de hand van bovenstaande symptomen welke e-liquid het beste bij hem zal passen. Om je alvast op weg te helpen hebben wij een kleine opsomming gemaakt die een richtlijn aangeeft.

0mg, voor stoppers of niet rokers
6mg, lichte light sigaretten/shag
12mg, standaard sigaretten/shag
18mg, sterke sigaretten/shag

E-sigaret kopen om gezondheidsredenen

Consumenten die een e-sigaret kopen doen dat veel al voor gezondheidsredenen, ook profiteer je tegelijk van het financiële voordeel dat een e-sigaret met zich mee brengt. Het dampen van een e-sigaret is tachtig procent goedkoper dan het roken van een tabak sigaret.

Iemand die begint met dampen zal dat al snel aan zijn conditie merken, deze gaat voorruit zonder dat je gaat sporten. Dat komt omdat je aderen ruimer worden als je geen tabak sigaret meer rookt. Het roken van een tabak sigaret is slecht voor je aderen en zeker ook voor je hart.
Iemand die al een jaar of langer geen tabak sigaret meer rookt heeft vele male minder kans op longkanker dan iemand die nog dagelijks een tabak sigaret rookt.