Oyonix

LED verstraler op de auto

Verstralers zijn een populaire aanpassing voor op de auto. Voornamelijk off the road en rallywagens maken gebruik van dit soort verlichting. Logisch natuurlijk, dit soort voertuigen zijn het meest gebaard bij goede verlichting. Immers komen zij vaak op plekken waar geen kunstmatig licht aanwezig is, zoals het bos.

Lang niet alle verstralers zijn even geschikt voor montage op een auto. Hier zijn een aantal factoren belangrijk:

–      Hoeveel licht produceert het?

–      Hoeveel stroom verbruikt het?

–      Hoe stevig is de lamp?

LED verlichting biedt op dit gebied een ideale uitkomst. Vooral als we na deze drie hoofdfactoren kijken springt LED verlichting er overal bovenuit.

 

Hoeveel licht produceert een LED verstraler?

Net als bij andere lampen is dit afhankelijk van de sterkte van een lamp. Een 2400 lumen LED lamp produceert natuurlijk minder licht dan een 7900 lumen lamp. Toch produceert een gemiddelde LED lamp veel meer licht dan een vergelijkbare halogeenlamp. Waar normale lampen zoals halogeenverlichting een iets wat gelige tint hebben, produceren LED lampen mooie felle witte stralen. Hierdoor is het licht van een LED verstraler ook vele malen beter geschikt voor op een auto dan een normale lamp. Dit zie je in veel high-end auto’s tegenwoordig ook al terug, deze werken namelijk allemaal met LED lampen. Ook is een LED verstraler vele malen efficiënter in het omzetten van stroom naar licht. Dit zie je dan ook terug in het stroomverbruik.

Hoeveel stroom verbruikt een LED verstraler?

LED verlichting is gemiddeld gezien heel zuinig. Sterker nog, in vergelijking met gelijkwaardige halogeen verstralers is een LED verstraler tot wel 12x zuiniger. Dit scheelt enorm voor de accu. Ook hier is het verbruik natuurlijk afhankelijk van het aantal lumen dat een lamp kan produceren en de hoeveelheid kw die hier tegenover staat. Maar zonder twijfel zijn LED lampen de zuinigste en duurzaamste optie.

Hoe stevig is een LED verstraler?

Auto’s hebben veel te voortduren. Een verstraler op een auto moet dus wel tegen een stootje kunnen. LED lampen hebben geen glazen kop waar het licht uit komt. Hierdoor kunnen ze in tegenstelling tot normale lampen veel beter tegen schokken. Ook gaat een Led verstraler veel langer mee dan een normale lamp. Hij is dus niet alleen veel steviger, je hoeft hem überhaupt veel minder vaak te vervangen.

https://www.leds-depot.be/