Oyonix
Image default
Health

Manuele therapie: onmiddellijke vooruitgang

Een manueel therapeut is een specialist. Fysiotherapeuten die na hun reguliere opleidingstraject een aanvullende opleiding voor manuele therapie hebben afgesloten, mogen zich tot deze groep scharen. Tijdens dit traject is verdiepte kennis opgedaan over de specifieke bewegingsmogelijkheden die het menselijke lichaam kent. Daaronder valt een vergaande kennis over alle menselijke gewrichten, maar in het bijzonder de wervelkolom. Patiënten ervaren hier voordeel van omdat de manueel therapeut beter in staat is om dit soort specifieke klachten in te schatten. En uiteraard op te lossen. Zo focust een manueel therapeut zich op het optimaal laten functioneren van de gewrichten, maar ook op de lichaamshouding en dies bewegingen.

Wat doen de manuele therapeut?

Manuele therapie staat voor handwerk. De specialist beweegt de spieren op een dusdanige manier dat de balans wordt hersteld. Daarbij worden speciale oefeningen en handelingen aangeleverd, zodat jij je doelmatig richt op je herstel. Het zogeheten ‘manipuleren’ staat hierbij centraal, doordat de gewrichten een snelle en rappe beweging krijgen. Het gevolg daarvan is een klikgeluid, oftewel het kraken. Dit klinkt overigens erger dan het is; de bewegingen doen namelijk geen zeer. Hooguit voelen de bewegingen enigszins opmerkelijk aan.

Wanneer kies je voor manuele therapie?

Manuele therapie is een discipline die zich voor verschillende situaties leent. Mocht je vaak te kampen hebben met hoofdpijn, heb je pijn in je nek of lukt het maar niet om je rug te bewegen zonder complicaties; dan is manuele therapie vaak de gewenste uitkomst. Verder zijn bijkomstigheden zoals duizeligheid bij nekbewegingen en complicaties rondom de torso ook bekend terrein voor de manuele specialisten. Daarnaast vallen klachten in de onderrug en de schouders ook onder het specialisme van de manueel therapeut. Manuele therapie is daarmee veelzijdig, maar wel uniek in haar soort. Door te gaan voor manuele therapie, kies je daarom veel specialisme en een unieke oplossing.


Meer informatie? Kijk dan snel op de website van Fysio Den Haag.

http://fysio-denhaag.com/

Related Posts

Witte tanden kan je thuis krijgen!

Polspijn tijdens het sporten is gemakkelijk te verminderen

BHV cursus volgen