Spouwmuurisolatie voor iedereen

Een goed geïsoleerd huis is goed voor uw gezondheid, met de isolatiepremie 2016 is spouwmuurisolatie voor iedereen binnen zijn financieel bereik. Niets zou me nog in de weg staan om ons huis zo goed te isoleren dat het nutsbedrijf geld toe moet leggen op de facturatie. Daar ik super handig ben en alle klussen hier zelf doe en voor vrienden en familie menig verbouwing achter de rug heb, was ik zeker dat ik dit ook zou kunnen. Gereedschap heb ik meer dan genoeg, dus niets kon me van dit idee afhouden. Op het internet begon ik te zoeken naar alles wat met spouwmuurisolatie te doen had en al gauw was ik overtuigd, dat ik het zelf kon. Wel moest ik het juiste materiaal kunnen kopen bij de bouwmarkt en een passende pomp huren. Ik stelde een lijstje samen wat er aangeschaft en gehuurd moest worden en dat deel van de voorbereiding was voor mij gereed. Toen begon ik aan het nog belangrijkere deel, de subsidie. Ik had gelezen dat de isolatiepremie 2016 identiek was aan de isolatiepremie 2015, wel kon het zijn dat die vanaf juli 2016 afgeschaft werd, maar ik was op tijd. Bij het bestuderen van de regels en de mogelijkheden van de isolatiepremie voor spouwmuurisolatie, viel het me op dat je meer subsidie kon krijgen wanneer je nog meer isoleerde. De ramen en deuren voorzien van triple glas was een hele besparing aan stookkosten en de eventuele geluidsoverlast nam ook nog eens flink af. Nu ik toch eenmaal besloten had te verbouwen, waarom dan niet meteen goed. De subsidie vergoede het wel, en in een relatief korte tijd had ik de kosten terugverdiend door de besparing op de stookkosten. Mijn lijstje voor het noodzakelijke materiaal werd een stuk groter en ingewikkelder, ik moest overal de maten en het hang- en sluitwerk erbij nemen. Nadat ik het lijstje tweemaal gecontroleerd en zelfs de ramen en deuren nagemeten had, wist ik zeker dat daar niets fout kon gaan.

Isolatiepremie 2016 aanvragen voor spouwmuurisolatie en deur- en raamisolatie

Nu begon ik aan het ingewikkeldere werk, hoe kon ik zoveel mogelijk subsidie, via de isolatiepremie 2016 binnenhalen. Ik vond de noodzakelijke papieren en aanwijzingen op het internet. Ik printte ze, was beetje meer dan ik gedacht had, en begon ze in te vullen. Men wilde wel erg veel weten, zelfs zaken waarover ik nog nooit had nagedacht. Uiteindelijk had ik de basisgegevens gereed en moest toen de specifiek op raam- deurisolatie en spouwmuurisolatie gerichte formulieren invullen. Gewapend met de formulieren ging ik naar de bouwmarkt om de prijzen van het materiaal te verzamelen. Ik schrok toch wel een beetje van het totaal bedrag, maar ach, de subsidie compenseerde dit toch. Voor de zekerheid verhoogde ik alles met zo´n 20% (niet precies, dat zou mogelijk opvallen) en ging weer terug naar huis. Ik moest aangeven wat de kosten voor de spouwmuurisolatie en raam- en deurisolatie firma was. Daar had ik eerlijk gezegd geen idee van. Ik besloot bij twee verschillende firma´s online offertes aan te vragen. De spouwmuurisolatie firma gaf ik ruim 25% (ook weer niet precies) meer oppervlakte op als het daadwerkelijk was, hetzelfde deed ik bij de firma voor deur- en raamisolatie waar ik een offerte aanvroeg. Na enkele dagen had ik beide offertes netjes per post binnen, ze hadden het ook per email verstuurd. Dat werd een behoorlijk dure operatie! De bedragen vulde ik op het aanvraagformulier in en de originele offertes stuurde ik met de aanvraag mee. Na alles nog een keer gecontroleerd te hebben stuurde ik de aanvraag per post weg. Wat de subsidie-instantie natuurlijk niet wist, was het feit dat ik voor het materiaal zo´n kleine 20% teveel had opgenomen en dat de werkzaamheden in de offertes in werkelijkheid zo´n 25% minder waren. Daarnaast zou ik helemaal geen gebruik van deze firma´s gaan maken, ik zou zowel de spouwmuurisolatie als de deur- raamisolatie geheel zelf uitvoeren. Wanneer ik het goed had uitgerekend, zou de isolatiepremie hoger zijn als de kosten die ik moest betalen voor het materiaal. Dat was het mooie van mijn plan. Ik zou geld overhouden aan het werk en daarna een veel lagere rekening krijgen voor de stookkosten! Het duurde ongeveer 3 weken totdat de post me de toewijzing van de isolatiepremie 2016 bracht. Het toegewezen bedrag was zelfs nog een klein beetje hoger dan ik gedacht had. Eigenlijk was dat het enige dat me interesseerde, wat er verder in het ambtelijke document stond was me teveel en te lastig om te lezen.

De spouwmuurisolatie en deur- raamisolatie gaan van start

Voor mij begint ieder bouw- of verbouwproject altijd met het bezoek aan de bouwmarkt. Ik ben daar werkelijk direct heengegaan nadat ik de toewijzingsbrief gekregen had voor de isolatiepremie 2016. Zoveel materiaal als ik nodig had, hadden ze vast niet op voorraad en mij plateauwagen was zelfs daarvoor te klein, zodat ik minimaal twee maal moest rijden. Het klopte inderdaad dat niet alles op voorraad was, maar binnen twee dagen zou het restant komen. Met een volle aanhanger bracht ik de eerste partij naar huis en sloeg het op in de garage. De tweede partij haalde ik drie dagen later op en toen had ik alles binnen om aan de slag te gaan. Ik had en week verlof genomen en mijn zwager zou me de beide weekends helpen, dat was voor de dakramen en de schuifpui. Ik begon met het eenvoudigere werk, de spouwmuurisolatie. Ik boorde de noodzakelijke gaten in de voegen en sloot daarna de pomp (met speciale ventielen) hierop aan. Na iets meer dan een halve dag kon de pomp uit en moest ik nog slechts de gaten dichten. Het vervangen van de deuren en ramen was veel meer werk, maar dankzij de hulp van mijn zwager was dit ook binnen de geplande week gereed. In plaats van het weekend te gebruiken om alles af te ronden, konden we onder het genot van wat biertjes, de isolatiepremie 2016 procedure afsluiten. Dat bleek niet zo eenvoudig als ik gedacht (of gewenst) had. De rekeningen van de firma voor spouwmuurisolatie en die van deur- en raamisolatie moest worden bijgevoegd. Tevens kwamen ze voor uitbetaling de maten controleren. Het eerste had ik niet en het tweede had zo´n 20% hoger aangemeld als de waarheid. Met andere woorden, geen subsidie! Een ding heb ik geleerd, wanneer je in aanmerking wilt komen voor de isolatiepremie 2016 in verband met raam- en deurisolatie en spouwmuurisolatie, geldt één stelregel – wees eerlijk! Op die manier is spouwmuurisolatie veel beter voor uw gezondheid en die van uw portemonnee.

Meer informatie: http://www.isolatie-vlaanderen.be/spouwmuurisolatie